Altafulla vol reduir un 10% el volum de residus

Alumnes de secundària de l'Institut d'Altafulla participen en un taller de menstruació sostenible. És una de les activitats que s'està duent a terme al municipi durant la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus. L'objectiu és donar a conèixer els avantatges que suposen les alternatives respecte als productes convencionals i l'impacte que poden tenir sobre el medi natural.

Una de les primeres accions emmarcades dins del programa d'actes és un procés participatiu i creatiu per presentar i recollir propostes sobre el Pla Local de Prevenció en què treballa el consistori. La idea és reduir un 10% del volum de residus generats al municipi a través d'aquest projecte.

FOTO ALTAFULLA

Dins d'aquest nou pla que constarà d'un paquet d'accions per reduir els residus hi ha la campanya per promoure l'ús dels bolquers i recursos d'higiene íntima femenina reutilitzables. Les famílies que s'hi adhereixin rebran un lot de productes reutilitzables gratuïts.

Un grup d'alumnes de l'institut seran els encarregats d'elaborar i mesurar els objectius a través de les experiències dels participants.