Segura vol renovar el POUM de Vila-seca aquest mandat

El govern municipal de Vila-seca diu que vol prevenir, abans de curar, i s'ha fixat un pla d'actuació municipal a 4 anys per treballar en la vila del futur. Són en total 219 actuacions: 135 sorgeixen de l’equip de Govern, 75 més de l’àmbit tècnic de l’Ajuntament i 13 d'elles són fruit dels acords del govern amb PSC i els comuns durant la negociació dels pressupostos.

Les línies de treball donen continuïtat a projectes en marxa i fixen objectius com la creació de 500 llocs de treball, de 200 noves places d’aparcament gratuïtes, o d'un sistema de patis escolars oberts. Una de les grans gestes d’aquest mandat serà l’aprovació del nou Pla d’Ordenació Urbanística. El POUM vigent és del 1993.

Si bé fa 4 anys, la transformació de la biblioteca passava per tenir-ne una de més gran, ara aquest pla recull una reformulació del mateix edifici per aconseguir modernitzar-lo. Són conscients, diuen, que l'erari municipal no pot assumir la construcció d’una nova.

LA PINEDA I LA PLANA

Pel que fa a la transformació urbanística, s’han de seguir veient canvis en el front marítim de La Pineda, que també viurà una evolució en l’àmbit de l’Aquopolis i l’antiga discoteca Pachà. A La Plana, el consistori hi reclamarà una parada del tramvia.

VILA-SECA 2050

Amb la mirada llarga, l’Ajuntament treballarà en com serà la Vila-seca del 2050 i vol augmentar la digitalització en la vida del municipi, fins al punt que planteja crear un bessó digital de Vila-seca per anticipar-se als canvis i preveure episodis climàtics, com ara les inundacions.