Vila-seca critica les formes i el fons de la publicació de l'estudi de l'estació intermodal

La publicació de l’estudi informatiu de l’estació intermodal Vila-seca Aeroport ha generat estupor al consistori vila-secà. Els membres de la corporació no han rebut cap avís previ per part del Ministeri de Transports sobre el sotmetiment d’aquest estudi a informació pública i se n’han assabentat per la premsa.

L’alcalde, Pere Segura, ha carregat contra la manera de fer de l’Estat, que tampoc ha inclòs aspectes que el consistori considera clau i que van quedar recollits en un document que es va fer arribar al Ministeri fa uns mesos. Amb tot, el batlle vila-secà considera que s’ha actuat deslleialment amb la Generalitat i les administracions locals afectades pel projecte.

L’accessibilitat a l’estació és un tema cabdal per l’Ajuntament de Vila-seca, ja que ara mateix només hi ha un ramal que connecta amb la T-11.

intermodal.jpg

Les dues propostes de l’estudi informatiu passen per alt d’aquestes qüestions i no es parla de facilitar la connexió amb el nucli de La Plana o de l’accés amb bicicleta. És per això que l’equip de govern presentarà al·legacions i vol recollir el suport de la resta de grups del ple per enviar una carta al Ministeri.

COM SERÀ L'ESTACIÓ?

La nova estació intermodal Vila-seca Aeroport integrarà dues estacions, una estació ferroviària a la línia d'alta velocitat i una altra a la línia convencional Reus-Tarragona.

Tot i que la part ferroviària de l'estació està clarament diferenciada, totes dues compartiran edifici, urbanització i accessos per permetre la intermodalitatL'estació també ha de permetre connectar amb el tramvia del Camp de Tarragona.

De les dues propostes presentades a l’estudi informatiu, l’Estat defensa la idoneïtat de la que preveu construir andanes cobertes. Una alternativa que tindria un cost de 82 milions d’euros.