Una negligència va provocar l'accident ferroviari de Vila-seca

Segons ha avançat aquest dimarts RAC1, les dues locomotores del comboi de mercaderies havien passat una revisió aquell mateix dia als tallers de l'empresa GMF, a Constantí, per reperfilar les rodes. Un informe de la Comissió d'Investigació d'Accidents Ferroviaris del Ministeri de Transports recull que van sortir amb la reparació feta, però sense que l'empresa comprovés que, amb el nou perfil de les rodes, les peces necessàries per frenar ho fessin.

SENSE FRENS AL SEMÀFOR

És per això que el tren no es va poder aturar en un semàfor que tenia vermell per deixar passar el tren regional que anava cap a Tortosa, amb el qual va acabar xocant un quilòmetre més endavant. Els fets van passar la nit del 12 de juny de l'any passat i van deixar una trentena de ferits de diversa consideració entre els passatgers del tren regional.

ERRADA TAMBÉ AL CENTRE DE CONTROL

A més de culpabilitzar l'empresa encarregada de la reparació, l'informe també destaca que el centre de control de la circulació dels trens va saber que hi havia el problema tres minuts abans del xoc. Tot i això, no va poder avisar el maquinista del tren regional que li vindria un comboi de mercaderies fora de control. El document també indica que el responsable del centre va donar positiu en un test d'alcohol, si bé això no hauria tingut cap implicació en l'accident.