El campanar de Valls està pitjor del que es pensava abans de començar l'obra

Les obres al campanar de l'església de Sant Joan de Valls han arribat, per sort, a temps. I és que els treballs han servit per evidenciar que l'actuació d'urgència era necessària per assegurar l'element. Els operaris han pogut constatar que l'estat del campanar era fins i tot pitjor del que s'esperava.

ESTRUCTURES CRÍTIQUES

Les greus afectacions es deuen sobretot a infiltracions d'aigua, que s'escolava pel pom de dalt i afectava altres elements inferiors com els finestrals del pis de campanes i diversos carreus amb les juntes obertes, provocant pràcticament l'explosió de l'acer original. I és que hi havia elements metàl·lics completament desapareguts.

La comparació entre els elements originals i els nous, que els han substituït, posa en evidència el pas del temps des de la inauguració del campanar, ara fa 127 anys. Materials moderns que faran que passin molts anys per tornar a restaurar la torre. Això sí, ara s'apostarà per fer un manteniment anual per assegurar el bon funcionament dels desaigües.

FALTEN DINERS

D'altra banda, encara no s'han cobert els 1,1 milions d'euros de costos. Queda per aconseguir-ne uns 170.000 de mecenatge; de moment, es recorrerà a un crèditAmb tot, ja s'ha superat l'equador de les obres, que s'allargaran una mica més del previst, amb la segona quinzena de juliol com a horitzó.