Pere Català Roca dona nom a la plaça del Museu Casteller

La plaça del Museu casteller ja té nom propi. Dissabte es va descobrir la placa que bateja l'espai com a plaça de Pere Català Roca. Se'l considera un dels pares i ideòlegs del Museu Casteller. És un homenatge de la ciutat a un dels seus fills il·lustres. L'acte va comptar amb pilars d’homenatge de les colles vallenques i descoberta de la placa que porta el seu nom.

Pere Català Roca va ser un fotògraf i historiador català. Estudiós del món casteller, va dirigir la monumental obra de referència «Els castells catalans» (1966) i va reunir una important documentació fotogràfica. Se’l considera un dels principals impulsors del Museu Casteller de Catalunya, una idea que va introduir en el marc del Congrés de Cultura Catalana de 1977 i sobretot en el Congrés de Cultura popular i tradicional del 1982.

El nou nom de la plaça del Museu Casteller homenatja una de les persones que més va treballar per documentar i dignificar les tradicions populars, entre elles el món casteller.

Pere Català Roca és el tercer membre de la nissaga de fotògrafs Català, juntament amb el seu pare i el seu germà, que donen nom a un carrer o plaça de Valls. Els tres formen part des de 2011 de la galeria de ciutadans il·lustres.