INCASOL desenvoluparà nous espais al polígon industrial de Valls

L’Ajuntament de Valls signarà el conveni que permetrà a l’Institut Català del Sol invertir en la urbanització de 63 hectàrees de sòl industrial al polígon de Valls. La intervenció preveu ampliar els límits actuals del polígon i calcula un creixement d’un 17%.

Els nous espais es guanyaran a la zona nord, a tocar del nou accés per la carretera del Pla en què ja està treballant el mateix INCASOL. El moviment, però, només ha prosperat amb els vots favorables dels socis de govern. La CUP, que s’ha abstingut, creu que abans de pensar en ampliacions s’ha d’invertir en manteniment. El PSC, per la seva banda, hi ha votat en contra advertint que l’Ajuntament no treu benefici de l’acord.

El govern no ho ha explicitat, però sí insinuat. La contrapartida la trobaríem en un segon conveni que s’està treballant de forma paral·lela i que contemplaria una inversió en habitatge al centre històric amb els mateixos protagonistes. En aquest cas, INCASOL aixecaria dos blocs de pisos a l’actual aparcament de Ca la Mataueta amb una trentena d'habitatges, que inclourien també un local pel centre cívic del barri antic.

L’equip de govern preveu aprovar aquest segon conveni en la propera junta de govern.