Nou intent per obrir el Museu Casteller

Va ser el juliol del 2019 quan es va conèixer que la licitació per a la gestió del Museu Casteller mitjançant una empresa privada quedava deserta. Mentre es buscava una solució per a crear un nou plec de clàusules va arribar la pandèmia, i amb ella, la suspensió temporal d'una obertura de l'equipament que ara es vol fer realitat a inicis de l'any vinent.

MÉS MARGE DE DECISIÓ

És per això que la Junta de Govern Local vallenca donarà llum verda aquest dijous a un nou plec pensat per adaptar-se millor a les necessitats dels possibles concessionaris respecte al presentat ara fa més de tres anys.

Entre els principals aspectes que es modificaran, una menor rigidesa pel que fa al nombre de personal que ha de treballar al futur museu, donant més marge a l'empresa a adaptar aquesta plantilla a les necessitats de cada moment. També el temps de concessió, que es reduirà de 10 a 5 anys. Tot per a evitar una nova licitació sense cap empresa presentada.

SUBVENCIÓ A TRES BANDES

Una licitació amb un pressupost inicial per sobre dels 700.000 euros anuals. D'aquests, al voltant de 450.000 sortiran de la subvenció conjunta acordada entre l'Ajuntament de Valls, la Generalitat i la Diputació de Tarragona, que ha de complementar els aproximadament 250.000 euros que es calcula pot ingressar l'empresa directament de la gestió de l'equipament, basant-se en una estimació d'uns 30.000 visitants anuals.

OBERTURA AL PRIMER TRIMESTRE DE L'ANY

El plec també estipula els horaris mínims que haurà d'estar obert el futur museu. De dilluns a diumenge en horari de matí excepte els dissabtes que obrirà matí i tarda a l'hivern, i de dilluns a diumenge matí i tarda en horari d'estiu i períodes vacacionals, tot i que deixa marge al concessionari a augmentar els horaris segons necessitats.

La intenció del consistori és que el museu pugui estar operatiu durant les vacances de Setmana Santa de l'any vinent.