L'Estat licita l'estudi informatiu per construir un ramal ferroviari a Picamoixons

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana posa la primera pedra per connectar Valls a l’entramat ferroviari de Tarragona. Divendres passat, la ministra Raquel Sánchez anunciava la intenció de fer realitat un nou ramal a Picamoixonsque permetria enllaçar la línia ferroviària provinent de Barcelona amb la de Tarragona. Ara, el Ministeri ha licitat per 333.000 euros l’estudi informatiu que ha de dissenyar els fonaments del futur projecte.

És un primer pas que apropa una infraestructura llargament reclamada des de Valls. El consistori destaca la bona sintonia entre administracions per entendre aquesta necessitat.

La construcció d’aquest ramal permetrà establir nous serveis de rodalies entre Valls i Tarragona, ara inexistents perquè la capital de l’Alt Camp queda fora de la xarxa ferroviària tarragonina. El camí, però, encara serà llarg. A banda d’aquest estudi informatiu, entre altres tràmits, també serà necessari un estudi d'impacte ambiental que l’avali abans de definir el projecte definitiu. Pel cap baix, poden passar cinc anys abans que sigui una realitat, però el primer pas ja està fet.

Mentrestant, el consistori vallenc insisteix en la necessitat d’ampliar el nombre de combois que passen per Valls per la línia de Barcelona.