Vallsgenera oferta una quinzena de programes de formació ocupacional aquest curs

Vallsgenera oferta aquest curs unes 260 places a programes de formació ocupacional, majoritàriament adreçats a col·lectius amb dificultats d’inserció laboral. Hi inclouen formació dual amb empreses i cursos per obtenir certificats professionals. En total, Vallsgenera compta amb una inversió pública de 644.000 euros per cobrir la seva oferta formativa.

Són més de 6.000 hores de formació repartides per un total de 15 programes diferenciats. L’Institut Municipal de Desenvolupament Vallsgenera ha arrencat les primeres iniciatives formatives d’un curs en què la seva oferta s’eleva a un total de 268 places.

La formació està adreçada essencialment als col·lectius amb majors dificultats per accedir al mercat laboral. Els responsables de Vallsgenera calculen que un mínim del 60% dels alumnes que participen dels seus cursos troben feina. En part, hi ajuda la connexió i el treball conjunt entre Vallgenera i les empreses de l’entorn.

La complicitat entre empreses i Vallsgenera es concreta també amb la formació dual, que contempla un contracte d’aprenentatge remunerat en una empresa. En aquest sentit, enguany s’ha programat un curs de fabricació mecànica. L’Institut Municipal de Desenvolupament inclou entre les seves propostes cursos que homologuen el domini de competències amb certificats de professionalitat.

Aquest curs, Vallsgenera també incorpora al seu paquet formatiu cursos ADA de formació digital per a dones, a banda de l’habitual oferta formativa per a joves. En total, Vallsgenera inverteix en cursos formatius 644.000 euros gràcies al finançament del SOC i fons europeus, entre altres.