Picamoixons estrena el Centre d'Interpretació de l'Oli

Fer arribar el món de l'oli als visitants de la comarca i també a escolars, entre altres. Aquest és l'objectiu del nou Centre d'Interpretació de l'Oli de Picamoixons, que aquest passat cap de setmana es va obrir per primera vegada al públic després de dos anys d'obres.

Aquestes ha consistit en l'adequació de dues grans naus adjacents a l'edifici de Ca l'Orga. La principal es destina a l'exposició permanent al voltant del món de l'oli, mentre que la segona és un espai diàfan per dur a terme diverses activitats.

Uns treballs que es volen complementar a l'arranjament dels carrers de l'entorn. Una obra ara mateix aturada després que l'empresa que els va començar hi va renunciar i a l'espera de tornar a adjudicar-los.

La intenció és poder obrir el nou espai de la manera més regular possible, amb especial atenció a la temporada de calçotades i de collita de l'oliva.

RECUPERACIÓ DEL PATRIMONI COMARCAL

La intervenció ha tingut un cost de 230.000 euros la gran majoria provinents dels fons FEDER. Uns ajuts europeus que han deixat més de dos milions d'euros a l'Alt Camp per a la recuperació del patrimoni de la comarca. Ho han fet emmarcats en el projecte 'Alt Camp, història i patrimoni, les arrels d'una terra', impulsat pel Consell Comarcal. 

Un programa que ha permès la rehabilitació de fins a vuit espais de diferents municipis i que volen valorar un patrimoni conjunt que abasta diferents àmbits.

Entre les altres intervencions dutes a terme destaquen la remodelació del nucli antic d'Alcover, la rehabilitació del Columbari de Vila-Rodona o la del castell de Rodonyà.