×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Valls estudia ampliar els ajuts per rehabilitació més enllà del Barri Antic

El 25 d’octubre finalitza el termini per presentar la sol·licitud d’ajuts per a obres de rehabilitació realitzades a immobles del Barri Antic de Valls durant l’últim any. La convocatòria, amb una partida de 70.000 euros, manté l’increment del 40% de les línies d’ajuts efectuat el 2021.

Actualment, la línia d’ajuts, modificada durant aquest mandat contempla també enderrocs i ocupació de via pública. De cara a futures convocatòries s’està estudiant ampliar encara més l’abast de la subvenció. Es permetria subvencionar projectes de rehabilitació per fases i també s’ampliaria l’àmbit d’actuació més enllà del Barri Antic.

La nova línia d’ajuts arriba després d’un any en què es van assolir xifres rècord. En l’última entrega el consistori vallenc va subvencionar 13 obres de rehabilitació amb el 80% del seu cost. Des de 2018, l’Ajuntament de Valls ha concedit 195.000 euros en subvencions per a la recuperació d’edificis al centre històric.

En total, s’hi han acollit 46 immobles. Aquesta línia de subvencions específica es complementa amb els ajuts fiscals com el 95% de bonificació de l’impost de construcció al centre històric o, la nova bonificació del 95% de l’IBI per a habitatges impulsats per iniciatives cooperativistes.