L'univers artístic de Català-Roca s'exposa al Museu de Valls

Un centenar d'instantànies construeixen l'univers artístic de Francesc Català-Roca. No totes les imatges són seves. L'exposició que acull aquestes setmanes el Museu de Valls reuneix creacions del mateix fotògraf vallenc, però també d'altres artistes que d'alguna manera el van inspirar o bé es van inspirar en la seva obra.

En total, l'equipament mostra al públic un centenar de captures que representen un terç de tot el seu fons fotogràfic. Només entrar, el visitant es toparà amb algunes de les escenes immortalitzades per Català-Roca. Entre elles, una de molt especial, 'El Carboneret'.

dr catla roca 2

Recorrent la mostra, ens toparem amb un segon bloc temàtic centrat en fotògrafs contemporanis com Agustí Centelles, que ja treballaven abans de la Guerra Civil. Al seu darrere, s'hi exposa un tercer bloc amb obres d'artistes de la mateixa generació del protagonista, qui els va servir d'inspiració, com Joan Colom o Pilar Aymerich.

La mostra 'Francesc Català-Roca i els fotògrafs del seu temps' es podrà veure fins al 26 de juny al Museu de Valls i s'emmarca en els actes commemoratius del centenari del naixement de l'artista.