Una festa model amb ressó internacional

Les casuístiques del calendari han convertit el Sant Joan a Valls en un model a seguir en el nou món festiu postpandèmic. Com a primera festa major del cicle estiuenc a Catalunya, ha estat la pionera a dibuixar els protocols que han de garantir la seguretat sanitària. El resultat final els avala, especialment si ens fixem en el ressò, fins i tot internacional, d’actes com el del retorn dels castells a plaça.

Precisament els pilars simbòlics de les colles vallenques per Sant Joan, es va poder seguir també per TAC12, amb un pic d’audiència en aquell moment de 38.000 telespectadors. Una audiència que es va multiplicar fins als 100.000 teleespectadors a Catalunya a través de la vintena de televisions associades a la Xarxa que també van retransmetre el senyal en directe. La televisió pública del Camp de Tarragona també va ser present a les balladetes de Completes i al piromusical de final de festa.

Uns directes que han permès apropar la festa a tots aquells que van quedar-se sense entrada en uns aforaments limitats pel Procicat. Només un 6% de les entrades de les 15.000 que es van posar a la venda, s’han quedat al calaix. Això sí, en alguns casos, el sistema de retorn i alliberament d’entrades no ha funcionat i s’han vist cadires buides tot i estar tot l’aforament venut. Calculen els organitzadors que en global aquesta situació s’ha donat en un 10% de les localitats ofertes.