Foment aprova el desdoblament de la N-340 de La Móra a Torredembarra

Feia anys que el territori esperava l'anunci que avui ha fet el ministeri de Foment. Finalment s'ha aprovat el projecte que ha de permetre continuar el desdoblament de l'autovia A-7 des de la rotonda de la Mora fins a l'entrada de l'autopista a Torredembarra. Es tracta d'un tram de 5 kilòmetres. El pressupost s'acosta als 60 milions d'euros. Ara falta una data d'inici perquè les màquines comencin a treballar.

Només unes setmanes després d'aprovar el desviament dels camions des de la N-340 a l'autopista AP-7, el govern central ha donat un pas més en aquesta infraestructura donant llum verd al projecte de desdoblament de l'actual carretera nacional entre la Mora, punt on acaba actualment l'autovia A-7 i l’entrada a l’autopista a Torredembarra, precisament l'últim tram de la N-340 on no està en vigor el desviament de camions

D'aquesta manera, amb un pressupost estimat de 58 milions d'euros, l'actual autovia allargarà el traçat en 5'6 quilòmetres i permetrà l'enllaç entre La Mora i l'entrada de l’autovia AP-7 a Torredembarra. La nova autovia aprofitarà el mateix traçat de l'actual nacional, desdoblant els dos carrils actuals aprofitant al màxim la calçada i estructures existents i millorant el sistema d'enllaços. La nova autovia comptarà amb tres d'aquests enllaços, amb La Mora, amb La Riera de Gaià i amb Torredembarra i l'autopista AP-7.

Una nova infraestructura llargament reivindicada pels municipis per on transcorrerà, que aplaudeixen que el govern central desbloquegi el projecte.

També a l'espera de veure si s'han inclòs al projecte les esmenes presentades estant des de l'Ajuntament d'Altafulla. Creuen que el desdoblament és la millor solució per evitar les retencions i els accidents que encara es produeixen en aquest tram de la N-340.

De la mateixa manera es mostren des de la plataforma ciutadana que reclama la construcció d'aquesta autovia. Alerten però que aquets només és un petit tram del projecte definitiu de desdoblament.

Ara s'està a l'espera de veure com es concreta aquest projecte mitjançant la licitació del contracte i de l'inici de les obres.