Torredembarra demanarà un crèdit de gairebé 800.000 euros per cobrir la piscina

L’Ajuntament de Torredembarra demanarà un crèdit de gairebé 800.000 euros per poder tenir la piscina coberta. El projecte s'ha encarit perquè s'han encarit els materials, però també, perquè s'ha hagut de modificar. S'hi ha donat llum verda en un plenari on també s'ha aprovat congelar els impostos i les taxes que hauran de pagar els torrencs i les torrenques l'any que ve.


L'augment del cost dels materials de la construcció, però també les millores que s'inclouran en el nou projecte de piscina coberta, que tindrà plaques solars i preveu un sistema de recollida d'aigües pluvials, han encarit notablement un projecte que s'ha hagut de redefinir.

Ara el pressupost s'enfilarà gairebé fins als 2,5 milions d'euros i, per això, el consistori necessitarà tirar de préstec per assegurar el finançament dels 780.000 euros de desviament respecte al projecte inicial.

Esquerra es va quedar sola en l'aprovació de la mesura. L'oposició no vol més endeutament, creu que no s'ha sabut aprofitar bé el romanent de 3 milions de l'últim exercici i culpa al govern de Rovira d'anar tard i de no haver engegat el projecte quan era econòmicament més viable. El govern justifica que el deute és assequible.

El plenari també va confirmar la proposta d'ordenances fiscals de l'equip de govern, que contempla la congelació per quart any consecutiu dels principals impostos. La proposta preveu mantenir la factura de l'IBI i la taxa d'escombraries i, inclou també petites modificacions entre les quals destaca la bonificació per a la instal·lació de sistemes d'aprofitament elèctric a immobles comercials.

En aquest punt, els partits de l'oposició van demanar anar més enllà de la congelació per rebaixar impostos, però, tot i això, van avalar la majoria de modificacions proposades pel govern.