Gas Natural haurà de pagar 2,1 milions als afectats per l'explosió de gas de la Rambla

El Tribunal Suprem ha condemnat Gas Natural a pagar 2,1 milions d’euros als afectats per l’explosió d’un edifici a la Rambla Nova de Tarragona l’any 2005. S’acaba d’aquesta manera un llarg camí judicial. A causa de l’explosió, recordem-ho, van morir 5 persones, 4 d’elles d’una mateixa família. A més, una persona que passava pel carrer va patir ferides de caràcter greu.  

Tant la sentència de primera instància com de l’Audiència Provincial de Tarragona van absoldre Gas Natural, ja que van considerar que no es podia acreditar que l’origen de la fuita de gas que va causar l’explosió fos un defecte de la instal·lació que la companyia hauria hagut de detectar. Tampoc es va poder provar que si haguessin fet la revisió reglamentària prevista, l’explosió no s’hauria produït.

El cas va arribar fins al Tribunal Suprem i ara l’alt tribunal ha condemnat la companyia a pagar 2,1 milions d’euros als afectat per l’explosió. El Suprem reconeix la incertesa sobre la causa del sinistre, però diu que això no implica que la companyia quedi exonerada, ja que era Gas Natural qui tenia els mitjans tècnics i coneixement per esbrinar les causes.

Per això, accepta les peticions dels perjudicats. Per tant, Gas Natural haurà d’abonar un milió d’euros a l’home que va perdre la seva dona i els tres fills a causa de l’explosió. Una quantitat a la qual se sumen 120.000 euros per diferents despeses i els interessos de demora. També rebrà mig milió d’euros el vianant que passava en aquell moment pel carrer i que va patir diferents ferides. Amb aquesta sentència, es tanca un llarg camí judicial. L’explosió es va produir al novembre del 2005 en un edifici de la Rambla nova de Tarragona i va commocionar la ciutat. Van morir 5 persones, 4 d’elles d’una mateixa família.