Un de cada tres gols del Nàstic arriba a pilota aturada

Així va començar la temporada del Nàstic, amb un gol de cap de Nacho a la sortida d'un córner als quatre minuts del partit contra l'Arenteiro. Era el millor presagi del que està sent aquest curs, en què l'estratègia ha donat molts punts als grana. La pissarra és un dels segells de Dani Vidal; ja ho va ser l'any passat per aconseguir una salvació tranquil·la que semblava impensable i ho està sent enguany per lluitar per l'ascens.

UN GOL CADA DOS PARTITS

En total, el Nàstic ha marcat 24 gols en les primeres 20 jornades. D'aquests, més d'una tercera part, nou dianes, són fruit de la bona feina a pilota aturada. La mitjana és quasi d'un gol d'estratègia cada dos partits. Poc marge de millora hi ha.

Sis de les dianes han estat de cap i a la sortida d'un córner, mentre que tres han estat rematant una centrada de falta o una falta directa. Tot plegat amb el Nou Estadi com a escenari predilecte: set d'aquests nou gols s'han fet a Tarragona.

SINÒNIM DE VICTÒRIA

A casa, les víctimes han estat l'Arenteiro, el Sabadell, la Reial Societat B, la Cultural Leonesa, el Tarazona i el Lugo, en aquest cas per partida doble aquest cap de setmana. A fora, els de Dani Vidal han fet valdre la pissarra a Teruel i a Logronyo. I una dada demolidora: el Nàstic ha guanyat vuit dels nou partits en què ha marcat a pilota aturada. Només es van escapar els tres punts contra el filial txuriurdin.

TRIGUEROS, PITXITXI

Amb tot, l'estratègia grana té un gran protagonista: Pablo Trigueros. El central s'ha anotat quasi la meitat dels gols a pilota aturada. Les quatre dianes el situen pitxitxi de l'equip empatat amb dos atacants, i és que Pablo Fernández i Jaume Jardí en sumen també quatre.