×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

La URV i Repsol impulsen la càtedra sobre captura i aprofitament de CO2

La Universitat Rovira i Virgili i la Fundació Repsol uneixen esforços en la lluita contra el canvi climàtic. Ara, ho fan a través d'una nova càtedra conjunta entre tots dos actors: la de Transició Energètica sobre Captura i Aprofitament del CO2. L'objectiu d'aquesta nova eina és desenvolupar aquesta tecnologia i també fomentar-ne el seu coneixement en l'àmbit educatiu i, especialment, en la societat.

La càtedra serà dirigida per Fèlix Llovell, professor agregat del departament d'Enginyeria Química de la URV i coordinador del Màster en Tecnologies d'Hidrogen. Les principals vies de recerca seran les tecnologies d'emissions negatives i el seu potencial en la retirada del diòxid de carboni, la seva utilització i l'estudi del marc regulador.

UN REPTE D'ENVERGADURA

Repsol veu de vital importància treballar per la seva reducció d'emissions des del polígon químic més important del sud d'Europa. A la companyia són conscients que costarà arribar a l'objectiu d'emissions zero el 2050, però que amb la captura i aprofitament del CO2 serà menys difícil.

Iniciatives com aquesta volen donar resposta al canvi de xip en matèria mediambiental que fa temps està fent la societat occidentalL'equip de la càtedra estarà format per docents de la URV i per investigadors especialitzats del Repsol Tech Lab, centre d'innovació ubicat a Móstoles.