×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

Esquerra es mostra en contra d'aprovar les ordenances

La postura d'Esquerra ara mateix cap al debat de les ordenances fiscals és posicionar-s'hi en contra. Segons ha pogut saber TAC12, així ho han traslladat els republicans a l'alcalde Rubén Viñuales després de la reunió mantinguda aquest divendres. La trobada ha estat la darrera de l'alcalde tarragoní amb els grups del plenari, després d'haver-se reunit amb la resta de formacions i haver escoltat les seves propostes.

Arran d'aquestes trobades, aquest dijous es van fer públiques una sèrie de mesures proposades pel govern per a contrarestar l'augment impositiu que s'havia posat damunt la taula aquest mateix dimecres. Entre aquestes destaca la reducció del 20% del sou de regidors i assessors municipals o la venda de l'accionariat municipal del Nàstic.

Unes propostes que els republicans consideren que són de la resta de grups municipals i que el govern ha de decidir si assumeix. De moment, el principal grup de l'oposició continua mostrant-se totalment en contra de l'augment del 20% de l'IBI.

MALESTAR ALS COMUNS

Una sèrie de propostes anunciades ahir pel govern que tant Junts com els comuns reivindiquen com a pròpies, i per això demanen a l'alcalde que no se n'apropiï.

Així s'han expressat uns comuns que han anunciat que trenquen negociacions amb el govern per la manca de confiança que ha generat aquesta situació i fins que no se'ls presenti documentació concreta sobre les propostes a tirar endavant. Des de la formació haurien posat damunt la taula mesures per a revertir propostes com la desaparició dels títols multiviatge de l'EMT o les bonificacions a vehicles elèctrics, per exemple.

Des de Junts, s'han fet públiques una quinzena de mesures destinades a contenir la despesa del consistori, i entre les quals destaca la reducció salarial dels carrers electes i assessors que, segons els independentistes, el govern ja hauria fet seva.