×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

Un Dixieland d'aniversaris

 

La d'enguany és, segurament, l'edició més especial del Dixieland per als músics tarragonins de l'Small River Brass Band. La formació celebra 25 anys de trajectòria i el millor regal que els podia fer el festival de jazz de Tarragona era cedir-los l'honor d'inaugurar la 28a edició del certamen. Una festa d'aniversari que es es va materialitzar a l'escenari d'un Teatre Tarragona ple amb un concert que va aplegar actuals i antics membres de la Small River.

El Dixie omple teatres i auditoris, però també s'ha de viure al carrer. És per això que els instruments de vent metall i percussió ressonaven amb especial força el diumenge pel centre de Tarragona en el marc del Dia Internacional del Jazz.

Mentre a l'antic ajuntament hi actuaven diferents artistes del territori, com l'arpista Noemie Delavennat amb la seva inseparable arpa, a la plaça Verdaguer era la Big Band BUMT qui protagonitzava el vermut musical del Dixieland. Un festival on el talent local conviu amb grans noms internacionals del gènere, com el cubà Carlos Sarduy.

El Dixieland és també un aparador d'estrenes i els inseparables Xavier Pié i el guitarrista MACC no van voler perdre l'oportunitat. Hi van presentar "Studio Sessions" un EP que va veure la llum el passat mes de novembre però que s'estrena ara en la seva versió en directe. El disc inclou cinc creacions d'aquest duet fundat l'any 2000 a Tarragona, una ciutat que sona, almenys durant uns dies, a jazz.