La Trono en fa 20!

Era un 7 de febrer del 2003 que "un grup d'inconscients anomenat Col·lectiu de Teatre Necessari Trono Villegas" (CTNTV) van decidir crear la seva pròpia sala d'assaig. Així explica l'actor i director de la Sala Trono, Joan Negrié, l'origen d'aquest equipament cultural.

El 2008, la Sala Trono es converteix, també en una productora teatral amb "El Lleig" com a primera obra. Hi havia un problema, "una sala tan petita no es podia sostenir amb ajudes públiques ni amb la taquilla", segons Negrié. La producció pròpia era la manera d'assegurar el futur de la Trono. Des d'aleshores, la companyia ja ha realitzat més d'un miler de representacions arreu del món.

"No som funcionaris del teatre". Els seus responsables tenien i tenen ganes de transgredir, d'innovar, en les arts escèniques. No és casualitat, doncs, que algunes de les propostes hagin volat fins a sales de Madrid, Barcelona o Mèxic.

"L'únic handicap que tenim és l'espai". La Trono és un projecte sense seu definitiva, cosa que de moment sembla que no canviarà. I, és que malgrat aquests 20 anys d'història, "el futur de la Trono és encara incert" per al seu director.