La Germandat del Sant Crist dels Gitanos celebra la seva processó

La Part Alta de Tarragona no s’entendria sense la presència de la comunitat gitana. Una comunitat vinculada des de fa segles al nucli antic tarragoní i plenament integrat al teixit veïnal i associatiu. En aquest sentit, els gitanos, entre els quals la fe és majoritària, participen a la Setmana Santa de la ciutat des de fa molt temps.

Fa tres segles ho feien amb la seva pròpia confraria i acompanyant el misteri de l’Ecce Homo del moment. Amb el temps, però, l’entitat va desaparèixer, de manera que els gitanos es van anar repartint per les diverses congregacions que han anat apareixent des d’aleshores.

Va ser fa nou anys, però, que van impulsar una nova entitat que els representés. La Germandat del Sant Crist del Gitanos continua treballant per assentar-se a la Setmana Santa tarragonina; des de fa uns anys, el dijous abans del Divendres de Dolors és el seu dia. La processó, i especialment el viacrucis previ per dins la Trinitat, la seva seu, és pura essència gitana. Un dels moments més representatius són les lloances; veu i guitarra canten al Crist dels Gitanos.

Després del multitudinari viacrucis a la Trinitat, processó pels carrers de la Part Alta tarragonina. La solemnitat i el respecte van acompanyar la desfilada, amb el Crist com a protagonista. Els Armats de Vilallonga del Camp, com comença a ser ja una tradició, van encapçalar la comitiva. Darrere la figura, la banda de timbals de la germandat. Esperen, en un futur més pròxim que llunyà, poder acompanyar el seu misteri, amb els dos lladres crucificats al costat de Jesucrist.