Tarragona supera el seu récord de pernoctacions anuals

La ciutat de Tarragona no només ha recuperat el nombre de pernoctacions als càmpings i als hotels de la ciutat després de la pandèmia, sinó que l'ha augmentat en un 25% respecte a l'any 2019, arribant per primera vegada al milió sis-centes mil estades. En total han estat 473.000 persones les que han fet estada a la ciutat, amb una mitjana de 3,5 nits per visitant.

ELS CÀMPINGS LIDEREN EL CREIXEMENT

Una recuperació del turisme que no es podria entendre sense els càmpings situats al terme municipal tarragoní, que han suposat més de dues terceres parts d'aquestes pernoctacions. Així, n'han acumulat 1,2 milions, el que suposa un augment del 31% respecte al 2019, i més del doble que un 2021 encara marcat per la sortida de la pandèmia.

Un increment que s'explica gràcies a l'augment de places disponibles, més de 2.000 en el darrer any, però també al prestigi acumulat pels establiments tarragonins i l'allargament de la temporada d'aquests.

TORNA EL TURISME INTERNACIONAL

Uns càmpings que tot i que encara registren una majoria de turisme català i espanyol, veuen com la xifra de visitants internacionals s'acosta a la meitat de les arribades. Una recuperació del turista estranger que es constata a tota la ciutat, ja que aquest ha passat de representar només el 21% el 2021, a enfilar-se fins al 43% aquest 2022, en una tendència que des del patronat de turisme tarragoní esperen que encara vagi més a l'alça.

POSICIONAMENT A LA XARXA

Des de l'Ajuntament atribueixen les bones xifres d'augment de visitants, superiors a la mitjana i a altres destins del territori, a un canvi de tendència pel que fa a la planificació dels viatges, que permet que destins com Tarragona puguin fer-se un lloc entre els paquets turístics tradicionals. Un fet pel qual valoren la tasca que s'està fent des del Patronat de Turisme en aquest àmbit.

SENSE APARTAMENTS TURÍSTICS

Unes bones xifres a la que s'haurien de sumar les pernoctacions realitzades als apartaments turístics de la ciutat, i que no apareixen en el balanç presentat. S'estima que aquestes podrien acostar-se a les registrades als hotels, al voltant d'unes 400.000 estades aquest 2022.