Donar sang: un gest molt senzill

Any nou, vida nova; i sang nova, vida nova. I és que aconseguir nous donants de sang salva encara més vides. Aquest divendres ha començat la marató de donació del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, un clàssic post nadalenc, ja que és quan més baixen les reserves arreu de Catalunya.

De nou, el Joan XXIII torna a jugar un paper clau per recuperar la normalitat al Banc de Sang; allà, cada persona amaga una història que l'ha portat a donar sang, com en ManuelEn Manuel va necessitar sang de més jove; i és que molts donants pensen que els agradaria rebre ajuda si la necessitessin, com l'Adrià. Ell ja era donant de sang habitual, però en aquesta marató també ha posat a disposició un bé molt preuat per si mai es necessita: la donació de medul·la òssia.

La Trini venia al Joan XXIII a acompanyar un pacient de l'hospital. Ha vist que el Banc de Sang ha començat la marató i ha decidit tornar a donar després de molts anys fora de casa.

Durarà una setmana, però el Banc de Sang avisa que la marató ha començat més fluixa del que seria desitjable. El Banc de Sang al Joan XXIII estarà operatiu els matins fins al 20 de gener, i les tardes de dilluns, dimecres i divendres.