El cementiri de Tarragona dignifica dues fosses de la Guerra Civil

 

La lluita de centenars de tarragonins per fer memòria no s'atura; el cementiri de la ciutat ha viscut aquest cap de setmana un nou capítol del tancament de les ferides obertes durant la Guerra Civil. En el marc del Programa de Memòria Democràtica de Tarragona d’enguany, s'han dignificat i senyalitzat dues fosses de petites dimensions, on reposen les restes de 14 homes afusellats pel franquisme els anys 1939 i 1940; en total, més de 700 persones van ser assassinades entre el 1939 i el 1945 al turó de l’Oliva i dins del mateix cementiri de Tarragona. Per als familiars, la lluita és una qüestió de dignitat que transcendeix les generacions.

La societat civil és qui empeny en termes de memòria històrica. En aquest sentit, les entitats demanen més esforços a l'administració: s'ha avançat molt en memòria històrica a la ciutat els darrers anys, però el consistori és conscient que encara queda feina per fer.

Els treballs de dignificació han estat promoguts per l’associació Fòrum de Tarragona per la Memòria i els ha fet la Xarxa Santa Tecla.