El govern central es compromet amb les xarxes elèctriques tancades

Reunió aquest divendres a la seu de l'AEQT entre el portaveu de la comissió d'energia del PSOE, German Renau, i els màxims responsables de la patronal química. En aquesta, des del partit socialista s'ha fet arribar la intenció que el text definitiu del reglament que ha de regular la instal·lació de xarxes elèctriques tancades a les indústries del territori vegi la llum en les pròximes setmanes.

Serà amb la seva aprovació per part del Consell de Ministres a finals d'aquest any o inicis del vinent.

Un text que arriba un any i mig després d'un primer esborrany i que ha de donar solució a una llarga reivindicació de la indústria, ja que ha de possibilitar la igualtat d'oportunitats competitives amb altres complexos industrials d'arreu d'Europa i facilitar noves inversions mitjançant una reducció del cost energètic.

Una proposta definitiva que des dels socialistes afirmen recull les principals demandes del sector a casa nostra, que es van plasmar en el seguit d'al·legacions presentades al primer esborrany del text.

Així mateix, des del govern espanyol reconeixen que el nou text arriba tard, però emmarquen la tardança en el context energètic actual, que ha obligat a centrar esforços en altres prioritats.