Santa Tecla 'La Vella' obrirà portes un segle després

La capella de Santa Tecla "La Vella" va ser construïda el segle XIII com a capella funerària i emmarcada en el cementiri de la ciutat ubicat al voltant de la catedral fins a la Guerra del Francès. Durant tot el segle XX, tant aquest element com els jardins de l'entorn han estat utilitzats com un espai de reserves de la col·lecció lapidària del Museu Diocesà de Tarragona, el que ha fet que hagin estat tancats al públic.

Ara un nou projecte permetrà la seva obertura mitjançant la museïtzació de l'interior de la capella gràcies als elements funeraris que conté, reforçats per un nou audiovisual que explicarà l'evolució de l'espai.

També l'arranjament del jardí exterior, traslladant els elements funeraris que conté o als jardins del Seminari o a una nova sala del Museu Bíblic i adequant-lo tant per a visites com per a possibles esdeveniments culturals. Tot per posar en valor un element fins ara desconegut per a tarragonins i visitants.

Una intervenció que suposa un pas més del projecte global al voltant de la seu catedralícia, i que ha de culminar en un futur amb la creació del nou Museu Diocesà de Tarragona.

ACORD A QUATRE BANDES

Els treballs es van iniciar la setmana passada i es preveu que puguin acabar a finals del mes de febrer, programant pel mes de març tot un seguit de jornades de portes obertes.

Un projecte que consta d'un pressupost de 24.000 euros assumit a parts iguals per l'Arquebisbat, l'Ajuntament, la Diputació i la Generalitat.