×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Cuinar sa, ràpid i de temporada és possible

El Mercat Central de Tarragona ha acollit una demostració de cuina del xef del Terrat Moha Quach per celebrar el Dia Mundial de l'Alimentació.

Amb l'ajuda de la nutricionista Mar Callau, ha demostrat que es poden crear plats saludables i amb productes de temporada de forma molt ràpida i senzilla.

La pandèmia va propiciar que molta gent dediqués més esforços a cuidar el que menjava i és important que això no s'acabi perdent. El "batch cooking", o la cuina a l'engròs, és una bona manera d'optimitzar el temps a l'hora de preparar-nos els menús de la setmana.

Mercat central 2022

La demostració ha servit per tombar alguns mites relacionats amb l'alimentació com, per exemple, que els ous no són bons per al colesterol.

També el fet de tenir en compte que hi ha verdures que no són saludables per a determinades patologies. És el cas del bròcoli i les persones que pateixen alguna afectació a les tiroides.

D'altra banda, s'ha subratllat la importància de comprar de temporada per tenir millor qualitat i estalviar diners. A la tardor toquen bledes, castanyes, moniatos, carabasses o magranes.

Afortunadament, Tarragona és un indret ideal per menjar peix, carn, fruita i verdura de proximitat. Un fet que hem d'aprofitar a l'hora d'omplir la nevera.