Alliberen 22 tortugues a la platja del Miracle

Ara fa un any, el 10 de juliol de 2021, es va detectar i protegir un niu de tortuga caretta a la platja del Miracle de Tarragona. El niu el va gestionar la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins, el CRAM. Part dels exemplars que hi van néixer s’han criat en captivitat durant el seu primer any de vida. Ara que han crescut ja no seran presa fàcil per als depredadors i poden reintroduir-se al mar amb seguretat.

L’alliberament dels exemplars de tortuga Caretta a la platja del Miracle no és casual. 17 dels exemplars hi van néixer. Els ecologistes asseguren que la tortuga té la capacitat d’orientar-se recordant el lloc on van néixer, per tornar-hi en un futur.

Més enllà del treball del CRAM, la gestió del niu i els exemplars nascuts l’estiu passat no hagués estat possible sense l’aportació de nombrosos voluntaris que l’Ajuntament ha volgut posar en valor, al temps que ha reclamat a la Generalitat una major sensibilitat amb aquest col·lectiu.

L’alliberament d’aquest 22 exemplars de tortuga Caretta completa el cicle del capítol obert el curs passat al Miracle amb la troballa d’un niu que va generar més de noranta ous.