L'oposició a l'alberg juvenil tensiona el ple de Tarragona

Aquest és el moment en què la Guàrdia Urbana de Tarragona desallotjava al centenar de persones concentrades al saló de plens després constatar la impossibilitat de continuar el plenari amb normalitat. Els concentrats, en la seva gran majoria veïns de la zona de Llevant de la ciutat, han interromput en diverses ocasions el plenari per a reclamar al govern i concretament a l'alcalde Pau Ricomà, que s'aturi el projecte d'instal·lació d'un alberg de la xarxa Xanascat als terrenys de la Ciutat de Repòs i Vacances. Ho han fet amb pancartes i amb crits de dimissió adreçats a l'alcalde.

SUPORT DE L'OPOSICIÓ

Una temàtica que ha acabat protagonitzant el debat al plenari, ja que, al torn de precs i preguntes, tots els grups de l'oposició han fet seves les preguntes formulades pels veïns i adreçant-les al govern. També han demanat a l'executiu que escolti als veïns.

Des del govern, ha estat el mateix alcalde qui ha intentat donar la seva opinió al voltant del projecte, tot i ser interromput en múltiples ocasions pels presents al ple. Ricomà ha tornat a defensar que el projecte és una gran oportunitat per a la ciutat.

EL PLE RECLAMA UN CUAP A LA CIUTAT

Un plenari que també ha aprovat una declaració institucional de tots els grups reclamant la creació d'un Centre d'Urgències d'Atenció Primària a la ciutat. Ho ha fet recordant que aquest tipus d'equipament ja existeix en altres ciutats del voltant i que evitaria el col·lapse de les urgències dels centres hospitalaris. En el mateix ple també s'ha aprovat una altra declaració reclamant una inversió del 25% del pressupost de Salut a l'atenció primària.

REBAIXA ALS ABONAMENTS D'AUTOBÚS

Per últim el plenari ha desestimat una moció del PSC per a avançar en la gratuïtat de l'autobús municipal. Tot i això, des del govern s'han compromès a aplicar la rebaixa del 30% en els abonaments en els darrers mesos de l'any, tot i la possibilitat de no rebre finalment l'ajut promès per l'Estat.