Òmnium Cultural celebra 50 anys al Tarragonès amb un llibre

Òmnium Cultural celebra aquest 2022 mig segle de vida al Tarragonès. Entre d'altres, publica un llibre que repassa la història de l'entitat a casa nostra. És obra del periodista Ricard Lahoz i està editat pel Cercle d'Estudis Històrics Guillem Oliver.

La presentació del llibre 'De la llengua al país. 50 anys d'Òmnium Cultural al Tarragonès', dirigida per la periodista Tere Ortega, es va dur a terme a l'Antiga Audiència de Tarragona. Va suposar un dels actes més rellevants 50è aniversari d'Òmnium a la comarca.

L'esdeveniment va comptar amb la presència de diverses persones que han estat al capdavant de l'entitat, com Rosa Maria Codinas o Josep Lluís Carod-Rovira. També l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà. El llibre fa un viatge des del naixement fins a l'actualitat i té cinc capítols per a cinc etapes.

Òmnium compta amb 4.300 socis a la comarca. L'entitat catalanista es planteja uns reptes de present i futur que semblaven ja cosa del passatÒmnium Cultural al Tarragonès es va constituir l'11 de maig del 1971 i ràpidament es va convertir en un dels anclatges clau a Catalunya encara en etapa franquista.