La cursa més llarga d'Espanya

L'Ultra Trail Tarragona ha arrencat aquest migdia amb una novetat respecte a cites anteriors, la inclusió del recorregut de 320 quilòmetres. Es tracta de la prova atlètica més llarga que es realitza en l'àmbit estatal.

71 esportistes de nou nacionalitats diferents han iniciat avui el llarg camí, des de les instal·lacions del Tennis Tarragona, i que travessarà punts com el Coll de Lilla, els castells del Baix i l'Alt Gaià i la Serra de Prades, entre altres.

Un dels grans referents és Luca Papi, que preveu completar el circuit en 50 hores, tot i que disposen de cinc dies per fer-ho. Seran gairebé vuit quilòmetres de desnivell acumulat i els participants hauran de buscar on dormir pel camí, si és que volen i necessiten fer-ho.

Hi ha quatre altres circuits previstos de 21, 45, 68 i 112 quilòmetres i que se succeiran fins al diumenge al matí, data de sortida d'última de les propostes, totes elles amb inici i final al mateix recinte. En total, gairebé 600 participants i prop d'un 40% d'estrangers.