L'Ajuntament de Tarragona, acusació particular en el cas INIPRO

L'Ajuntament de Tarragona podrà exercir finalment com a acusació particular en el cas INIPRO, que investiga presumptes irregularitats de contractació en el marc de l'Institut Municipal de Serveis Socials.

En un primer moment, el Jutjat d'instrucció Número 3 de Tarragona havia denegat aquesta personació el passat mes de maig, interpretant que aquesta arribava fora de termini. Ara l'Audiència ha revocat aquesta decisió, acceptant el recurs interposat pel consistori.

Des del govern tarragoní han celebrat la decisió i han tornat a remarcar que esperen que el procés esclareixi les presumptes irregularitats detectades.

Tot un procés aquest darrer que des de la defensa d'un dels investigats, l'exalcalde Josep Fèlix Ballesteros, creuen que només ha servit per entorpir i allargar en el temps el procediment. Ara esperen que aquest pugui tornar a avançar amb normalitat i es pugui fixar la data del judici com abans millor.

Ara s'està a l'espera, entre altres procediments, la presentació dels escrits de defensa dels encausats i que es pugui fixar una data per iniciar el judici oral. Les diferents parts estimen que aquesta es podria situar a finals d'aquest 2022 o a inicis del 2023