La consolidació de l'Anella Verda, als Next Generation

Actuar per tornar al riu Francolí el seu aspecte natural, sobretot en el tram final, és un dels principals projectes que l'Ajuntament de Tarragona ha presentat als fons europeus Next Generation.

Des de la regidoria de Medi Ambient l'ha inclòs, juntament amb desenes d'actuacions en aquesta matèria, en un pla que pretén rebre més de tres milions d'euros per a la consolidació de l'anella verda de la ciutat.

Entre aquests, també destaquen projectes com l'enderroc de la Plataforma del Miracle i la transformació de l'espai, actuacions en la desembocadura del riu Gaià, la retirada d'elements arquitectònics d'algunes platges o la millora del parc ecohistòric del Pont del Diable.

Tot un conjunt de projectes que, segons el consistori, presenten un pla d'actuació global en tota l'anella verda que recull les aportacions dels grups ecologistes del territori.

Una aportació europea que permetria assegurar tot un ventall de projectes que, si no reben aquests fons, hauran d'anar desenvolupant-se de manera individual segons la situació financera del consistori.

EL CONSELL MUNICIPAL DE MEDI AMBIENT, A LA PRIMAVERA

Un primer pas que sí està assegurat, el la creació del Consell Municipal del Medi Ambient, que podria veure la llum aquesta mateixa primavera.