Volei SPiSP - Barça (3-2)

Increïble, ho ha tornat a fer. Perdia 0-2, i ha forçat un desempat on anava a remolc (1-8) per endur-se, a "l'exili" salouenc, el derbi contra el gran favorit de la Superlliga 2, el Barça.

La fortalesa mental de la plantilla dirigida per Vlado Stevovski sembla no tenir límits malgrat la seva joventut, especialment pronunciada si la comparem amb l'elevada experiència i quilòmetres recorreguts per l'àmplia majoria d'integrants del Barça, tot un acabat de baixar de Superlliga. Però res està escrit fins que s'acaba la batalla i aquesta, per segona vegada seguida, diu que Tarragona, o Salou, seu provisional del Volei SPiSP mentre s'allarguin les obres de millora del pavelló, mana al volei de Catalunya.

La història s'ha repetit perquè, poc abans de l'inici de la fase regular, els cooperativistes també van capgirar un 0-2 contrari al Barça i en la final de la Lliga Catalana. Aquest, potser, era el perill afegit del duel territorial d'avui: un equip blaugrana ferit en l'orgull a la recerca de revenja. I durant bona part del vespre ha semblat que es cobraria el deute: domini prou còmode en els dos primers sets.

La tendència ha virat des del tercer, en què el Volei SPiSP s'ha emportat el triomf parcial, des del 14-13. Menys païble ha sigut el quart, on el Barça ha disposat de quatre punts de diferència, quedant-se a tan sols tres de la victòria per la via ràpida (18-22). Però la qualitat i la confiança fan possible l'impensable (26-24). 

Ja en el cinquè i últim set, s'ha aixecat del terra un altre cop el Barça amb un 1-8 que pocs oponents podrien remuntar. I ha passat: 16-14, 2 punts més al sarró, amb 7 de 9 possibles, i allunyant un rival que va descansar la setmana anterior i que es queda amb 4 de 6. El màxim anotador, Elio Carroseguas, amb 30 punts. Dissabte (20 hores), a la pista del San Roque.

Sets: 22-25, 18-25, 25-22, 26-24 i 16-14.

Estadística del partit: 

https://rfevb-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=8395&ID=83&CID=236&PID=123&type=LegList