Calor extrema

Les temperatures s'han enfilat més de 5 graus respecte ahir en alguns punts del Camp de Tarragona. A les 10 del matí, alguns termòmetres ja han arribat a marcar els 34 graus i no és el sostre d'aquesta onada de calor. Les altes temperatures ens acompanyaran dia i nit. Els carrers no s'han buidat, però avui els ventalls, les gorres i qualsevol objecte són bons per evitar l'impacte del sol.       

Beure aigua i evitar les hores de més calor i l'activitat a l'aire lliure. Són dues recomanacions vitals en plena onada de calor. Algunes persones escullen la platja per refrescar-se, altres les terrasses, però, sobretot, avui l'ombra va buscada.

foto calor

Realment, no són bons dies per practicar esport a l'aire lliure i menys durant el tram central del dia. També es demana evitar trepitjar l'entorn natural pel risc d'incendis que és molt alt, justament a causa de les altes temperatures, la baixa humitat i les ràfegues de vent.

Als carrers, l'onada de calor és el principal tema de conversa i la notícia del dia. I en plena pandèmia, una dificultat afegida a la calor: la mascareta, que pot arribar a resultar asfixiant i amb aquestes temperatures costa dur-la posada en tot moment.