×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 362

Mor el dramaturg Josep Anton Codina, molt vinculat a Tarragona

La mort de Codina ha portat el dol a la família teatral tarragonina. Premi nacional de Cultura l’any 2018 per la seva trajectòria, Codina tenia un important currículum com a director teatral, amb una gran activitat de vocació internacional especialment durant la dècada dels seixanta.

Tot i el seu origen barceloní, Codina va tenir gran importància a Tarragona, on ara fa cinquanta anys va dirigir els festivals d’estiu a Tarragona i on va fundar i dirigir l’escola municipal d’Art Dramàtic Josep Ixart, bressol de bona part dels actors tarragonins. 

Durant els anys vuitanta la influència, fins Al seu tancament, de l’escola municipal d’Arts Dramàtiques a Tarragona va ser notable i va permetre crear una generació d’actors destacats en diferents disciplines.

Una de les últimes vegadES que Codina va trobar-se amb els alumnes que va gestar a l’escola de dramatúrgia que va fundar va ser l’any 2015 a Tarragona, en el marc de l’homenatge a Mercè Anglès.

A banda del seu mestratge, Codina també va deixar la seva petjada en nombrosos espectacles i muntages que anavaen d’Espriu, Salvat, Capmany o Vidal Alcover fins a Shakespeare.