El Port de Tarragona facilita l'ajornament de les taxes portuàries i rebaixa la taxa d'ocupació

El Port de Tarragona ha adoptat noves mesures per reactivar el sector logístic i portuari davant l'aturada per coronavirus. En total, juntament amb les accions ja efectuades, l'autoritat portuària calcula que el valor de les mesures s'enfila per damunt dels 25 milions d'euros.

El Port de Tarragona prepara un nou paquet de mesures per apaivagar l'impacte econòmic de l'actual crisi en el teixit empresarial associat al sector portuari. Per tal de rebaixar la pressió sobre les empreses, el port facilitarà l'ajornament de taxes portuàries, sense interessos. La institució calcula que suposarà una injecció de 13,2 milions d'euros corresponents a serveis portuaris. D'altra banda, també està estudiant la rebaixa de la taxa d'ocupació del 20%.

LES INVERSIONS CONTINUEN ENDAVANT

Més enllà de les noves iniciatives, l'avançament de pagaments a proveïdors estimen que arribaran a l'import de 10 milions d'euros a finals de juny. Amb la mateixa intenció d'impulsar l'economia, l'autoritat portuària ja va anunciar que, malgrat tenir menys ingressos, no frenarà les inversions previstes.