La reobertura del Palau d'Esports i la Ciutat Residencial tornaran al ple de Tarragona

La reclamació de la recuperació d'activitat al Palau d'Esports Catalunya i la ja històrica de la Ciutat Residencial tornaran aquest dijous al ple de Tarragona de la mà de Ciutadans que en reclama un calendari concret. El ple no tindrà, però, unanimitat en el model ferroviari, ja que el Partit Popular no es sumarà a la declaració institucional presentada.

Acabar amb la deixadesa que les administracions tant municipal com de la Generalitat tenen respecte a equipaments emblemàtics de la ciutat de Tarragona ara mateix tancats i sense activitat. En aquesta matèria es basaran principalment les propostes del grup municipal de Ciutadans en el plenari tarragoní d'aquest dijous.

Des de la formació taronja es presentaran tres mocions que denunciaran l'estat de tancament tant del Palau d'Esports Catalunya, la Ciutat Residencial i la casa de la Torre Forta, que dona nom a aquest barri de Ponent de la ciutat i per a la que reclamen un nou pla d'usos que la tregui del seu estat d'abandonament actual.

Pel que fa als dos grans equipaments propietat de la Generalitat reclamen trobar urgentment una fórmula per a  la seva cessió a l'ajuntament que permeti tornar-los a posar en funcionament per benefici tant econòmic com social de la ciutat. Creuen que ja han passat massa temps en desús i exigeixen un calendari d'execució creïble.

Un plenari que no podrà tenir com es pretenia una posició comuna respecte al model ferroviari de la ciutat. Serà així després que el Partit Popular s'hagi desmarcat aquest dimarts de la declaració institucional de tots els grups que s'hi volia presentar. Els populars argumenten que el text presentat combina diferents aspectes com el de la reclamació del nou tren-tramvia, la connexió amb l'alta velocitat a l'Arboç o la construcció de la nova estació al sud de l'aeroport, a la que es mostren totalment contraris, que desvien l'atenció del veritable problema que pateix la ciutat en la matèria, la circulació de matèries perilloses pel centre urbà.

Sí que és més probable que els diferents grups puguin consensuar una declaració en referència a l'accident d'IQOXE i la reclamació de millors protocols de seguretat i informació en cas d'emergència.