Salou aprova inicialment els canvis urbanístics per a l'Eix Cívic

Salou fa passos endavant en l'eix cívic que ocuparà l'espai alliberat per les vies del tren i que ha de vertebrar la ciutat. Al ple d'aquest dimecres s'ha aprovat inicialment la modificació puntual del POUM, això sí, només amb els vots favorables del govern. L'oposició ha lamentat que el projecte hagi avançat fins ara sense comptar amb la participació real de la ciutadania.

El "Sí" del plenari inicia els tràmits per efectuar els canvis urbanístics necessaris per desenvolupar l'Eix Cívic, la nova avinguda peatonal de dos quilòmetres a l'espai de les vies del tren. Transformarà l'entorn donant protagonisme als vianants i també ha d'acollir el pas del futur tramvia. 

Pel que fa a la crítica de l'oposició al procés participatiu del projecte, des del govern s'ha defensat que hi ha hagut reunions puntuals amb associacions, si bé admeten que no s'ha obert, fins ara, un procés en general a la ciutadania, més enllà del que estipulen els requisits legals.

A tot això, afegeixen que a partir d'ara s'intensificaran les converses fins a l'aprovació definitiva dels canvis urbanístics. En aquest sentit, també emplacen als partits de l'oposició a plantejar les propostes de millora i al·legacions que considerin oportunes.

L'Eix Cívic, a més de l'espai públic, preveu pisos, comerços o un aparcament. Ciutadans assenyala un excés d'edificació, Esquerra demana més habitatges de protecció oficial i el PP alerta de no respectar informes sobre la viabilitat del projecte.