Notícies 12. 16/06/2023

Demà es constitueixen els ajuntaments sorgits de les eleccions del 28 de maig. Darrers preparatius per tenir-ho tot a punt, com a Tarragona on l'acte protocolari es farà al saló d'actes després d'anys tancat. TAC12 els oferirà la constitució de l'ajuntament tarragoní en directe a partir de les 12 i amb connexions amb altres consistoris del territori.

Avui Valls ha oficialitzat el pacte de govern que es fa aprovar ahir a la nit i que repeteix l'aliança entre Junts i Esquerra dels darrers 8 anys. Entre les prioritats, la creació d'habitatge al centre històric i d'un parc sanitari.

Repsol crea un sistema per detectar pèrdues de pellets en la cadena de fabricació de productes plàstics. És un pas endavant important cap a la sostenibilitat perquè aquests microplàstics són molt contaminants.

Pujarem a la nova atracció de PortAventura, Uncharted, la primera muntanya russa coberta del parc temàtic que es recorre totalment a les fosques. Ha costat 25 milions d'euros. El trajecte dura un minut.

I en esports, es confirma que Tarragona no formarà part de la Copa Amèrica de Vela l'estiu del 2024. El Port i el Nàutic havien de ser la base d'operacions per a l'equip espanyol juvenil i femení però els responsables dels equips s'han tirat enrere perquè no han rebut una resposta en ferm de la ciutat.

Programes més recents a TAC12