Notícies 12. Edició migdia. 19/03/2020

Un primer cas de coronavirus confirmat al sociosanitari Francolí posa en alerta el centre ubicat a tocar de l'Hospital Joan 23 i que atén col·lectius potencialment de risc davant la pandèmia. 

Els farmacèutics asseguren que l'abastiment de medicaments està assegurat. Ara bé, les farmàcies no disposen dels productes més demanats a hores d'ara: sense rastre de mascaretes, alcohol o gels desinfectants. Tot i això, el sector destaca que els subministraments arribaran allà on més es necessitin.

Ensenyament no pot posar data d'obertura a les escoles, però l'horitzó de retorn de l'activitat lectiva va més enllà dels 15 dies decretats inicialment. Amb l'escenari d'incertesa pel coronavirus és encara una incògnita com es resoldrà l'actual curs, com es faran les avaluacions, o bé fins quan es posposa la selectivitat. Tot plegat, li preguntem, de seguida, al conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló.

Mentrestant, Itàlia ens pot servir de mirall per preveure com pot evolucionar la crisi.  Amb una setmana i mitja de confinament ja, avui coneixerem com afronten la pandèmia des de la mirada d'un estudiant tarragoní que es troba d'Erasmus a Roma.

Als esports contactarem amb Berni Álvarez, tècnic d'un CBT que també treballa des de casa com a líder destacat d'una Lliga EBA que segueix sense possible data de tornada competitiva.

Programes més recents a TAC12