Notícies 12. Edició vespre. 18/03/2020

Nou dispositiu per atendre a distància els possibles nous casos de coronavirus a Catalunya. El Departament de Salut ha posat en marxa avui una aplicació mòbil per donar informació a la ciutadania i per permetre una primera avaluació de l'estat de salut dels usuaris.

Ens endinsarem a les plantes de l'empresa química Messer, on es produeixen molts dels elements indispensables per lluitar contra la malaltia. Els seus responsables ens explicaran quins usos generen, des d'oxigen medicinal a mascaretes, i amb un equip de treball de crisi coordinat amb la patronal química tarragonina.

Mentrestant, els col·lectius sanitaris fan una crida per sumar més mans als hospitals. Sorgeixen a Tarragona diverses crides per sumar professionals que es prestin de forma voluntària a reforçar els dispositius per atendre els casos de coronavirus. Algunes d'aquestes iniciatives ja tenen resposta, com per exemple, els 170 estudiants de la URV que ja han ofert els seus serveis com a voluntaris.

I els ajornaments i suspensions són també notícia cada dia. Avui un de ben sonat, la Festa de Sant Jordi ha també es posposa per la crisi del Coronavirus. La Cambra del Llibre proposa celebrar la diada abans de l'estiu una vegada s'hagi superat la pandèmia de forma definitiva per evitar aglomeracions al carrer abans d'hora.

Als esports veurem com treballen des de casa dos equips del territori, el CB Valls i el Club Rugby Tarragona, pendents. També escoltarem el màxim responsable local de la Federació Catalana de Futbol, disposat a jugar al juliol per acabar totes les lligues congelades pel coronavirus.

 

Programes més recents a TAC12