El pregó i la recoronació de l'àliga, actes destacats de la festa major montblanquina

Montblanc ha engegat la Festa Major amb un primer cap de setmana ple d'activitats. Arrencava divendres, amb el pregó del caricaturista montblanquí Joan Vizcarra. Des del balcó de l'Ajuntament, Vizcarra va parlar de montblanquinitat i de com es viu la festa major al municipi.

Un pregó que va acabar amb l'entrega d'una obra que Vizcarra va crear per l'ocasió amb els gegants, les muralles i Sant Jordi i el Drac com a protagonistes.

Dissabte, l'amenaça de pluja va obligar a canviar d'ubicació alguns dels actes, com la Trobada de Balls de Gitanes, que es va celebrar al pavelló del Casal Montblanquí.

La colla local va acollir les gitanes de Valls i la Selva del Camp. També dissabte, l'Àliga de Montblanc va ser recoronada, amb un acte a l'església de Santa Maria.

Montblanc Festa major

Alguns dels creadors de l'Àliga l'any 81 van ser els encarregats de col·locar la nova corona a la bèstia del seguici montblanquí. Tot plegat es va fer en el marc d'una trobada d'Àligues que va reunir bèsties de Cervera, Lleida o El Vendrell.

I diumenge la música va ser protagonista. Primer amb les Jornades Internacionals Folklòriques d'Adifolk, que van fer parada a Montblanc amb un grup de Sèrbia, que va interpretar balls típics de la seva cultura.

I després amb el concert d'havaneres del grup local Havana Vieja, que ahir va celebrar el seu darrer concert.

El pavelló del Casal Montblanquí es va omplir per escoltar les havaneres del grup deixen els escenaris després de gairebé 10 anys. Una cantada d'havaneres que també va comptar amb rom cremat.