Montblanc clou una Setmana Medieval marcada per l'alta participació

Montblanc ja pensa en la Setmana Medieval de l'any vinent. Aquest dilluns es va posar el punt final amb la representació de Dones de Llegenda i l'entrega, solidària, de l'espasa d'honor a l'Afanoc. 

. Va ser la cloenda a una 36a edició marcada per l'alta afluència de visitants. La pluja també va fer la guitza dissabte, ja que va obligar a suspendre el torneig. Els espectacles de gran format, com el que vèiem, són només una part de la Setmana Medieval. Durant dos caps de setmana, milers de persones han omplert la capital de la Conca de Barberà per viatjar en el temps.

Petits i grans han compartit espai als carrers i places de Montblanc. L'esdeveniment pot presumir d'atreure un públic nombrós i, sobretot, divers. La programació d'espectacles pensa en franges d'edats diferents, però els mercats i activitats de carrer també.

L'escola cavalleresca és un gran reclam per als infantsA tocar d'aquest espai també s'hi consolida el campament de poble. L'aposta dels darrers anys per mostrar com vivia la gent més desafavorida també s'ha convertit en un punt de parada per als visitants. Els antics oficis que s'hi mostren, alhora, ens recorden una forma de treballar que aviat podria passar a l'oblit.

Els milers de visitants han estat ben rebuts per les parades d'artesania que han omplert els principals carrers del centre històric i la plaça Major. I en qualsevol racó, de sobte, la música engresca els assistents.

L'altre so de la Setmana Medieval són els timbals que anuncien el pas de la comitiva. Ara ja només ressonen com a record dels 6 dies més intensos de l'any a Montblanc. La vila ducal torna al segle XXI amb un bon regust de boca; el balanç és satisfactori. Els vestits i l'esperit medieval reposa fins l'any vinent.