Les obres del Pont Vell de Montblanc encaren la recta final

Ja fa mig any que van començar les obres del Pont Vell de Montblanc i el seu entorn i ara ja es veuen els resultats. Només queden detalls d'uns treballs que han transformat tot aquest espai. La riuada del 2019 va devastar tot l'entorn i va deixar el pont molt malmès. 

Gairebé quatre anys després, les obres, de més d'1 milió i mig d'euros, hauran servit per fer-li un rentat de cara i recuperar l'espai. A més de reconstruir les parts malmeses del pont, les obres també han servit per crear nous espais, com ara unes grades, diverses places i dos nous accessos des del Pont Nou. L'Ajuntament vol que es converteixi en un nou pol d'atracció turística. 

Juntament amb la plaça de Sant Francesc, al sud de Montblanc, la restauració del Pont Vell, a  i tot l'entorn, a l'altre extrem del municipi, suposa un dels grans canvis urbanístics de Montblanc els darrers anys. El consistori espera que serveixi per revitalitzar la part nord del carrer Major. 

RECUPEREN LA XEMENEIA

S'espera que per la Setmana Medieval ja es pugui passar pel Piont Vell, si bé encara faltaran coses per acabar. Un dels símbols d'aquest nou espai serà la xemeneia de l'antiga bòbila, que la riuada es va emportar. Just aquest dimarts se n'ha insal·lat una de ferro, que recordarà que aquí, una nit d'octubre del 2019, una riuada s'ho va emportat tot per davant.