Protesta pel retard a les obres del túnel del Coll de Lilla

La determinació va poder més que les inclemències meteorològiques. Amb l’alcalde de Montblanc al capdavant, alcaldes de les poblacions afectades pels continus retards en les obres de l’A-27 i responsables polítics personalitzats en representants del territori al congrés dels diputats i al senat, van tallar la nacional 240 just a l’entrada de l’AP-2 ubicada a la capital de la Conca de Barberà. La sospita evident que el govern espanyol ha tornat a paralitzar les obres del túnel del Coll de Lilla ha revifat l’enuig de les poblacions que esperen beneficiar-se’n. Plouen crítiques al govern estatal pels continus retards en una setmana en què els accidents mortals a la C-14, l’actual via alternativa al futur túnel, han activat les alarmes i la reivindicació de la necessitat d’obrir la nova via.

Fa setmanes que l’activitat a la zona de Fontscaldes, on es desenvolupaven treballs previs a la perforació del túnel, és nul·la. Des de Montblanc s’assegura que Foment no ha complert cap de les promeses que els va fer el passat mes de novembre i s’adverteix que el diàleg és nul.

Tenint en compte els retards continus de l’obra, els representants territorials a Madrid també van voler alçar la veu. Asseguren que pressionaran per reactivar els treballs, titllen d’intolerable la situació i recorden que els retards es cobren vides.

La manifestació, que va tallar la nacional 240 en els dos sentits de circulació durant cinc minuts, va centrar les reclamacions en dos sentits. Els concentrats van reclamar la represa immediata de les obres del túnel del Coll de Lilla, però també, van reivindicar la necessitat d’alliberar els peatges de l’AP-2 com a alternativa necessària per garantir una connexió segura amb Lleida.

Canvia't al 39 a la TDT