100 anys de Palau Ferré

El 2021 és l'any Palau Ferré. Es commemora el centenari del naixement de l'escultor, pintor i ceramista montblanquí. La seva família ha impulsat un any ple d'activitats per posar de nou en valor l'extens llegat de l'artista. S'estan organitzant exposicions arreu del país, a ciutats i pobles on Maties Palau Ferré havia treballat o on hi tenia algun amic. Però també al seu Montblanc natal. Aquesta mateixa setmana, just quan s'ha complert el centenari del seu naixement, s'ha renovat l'espai dedicat a l'artista del Museu Comarcal de la Conca de Barberà. 

L'obra de Palau Ferré, també a les escoles 

palau ferré

Les obres de Maties Palau Ferré s'han pogut veure a desenes de pobles i ciutats del país. Fins acabar l'any, encara queden diverses exposicions temàtiques, vinculades a altres indrets del territori. Però també s'impulsarà un projecte amb les escoles de la Conca per treballar amb els alumnes el llegat de l'artista.

Un centenari que està servint per tornar a posar d'actualitat l'obra de l'artista montblanquí més internacional. Una obra característica per les seves figures femenines d'ulls ametllats, de colors vius i també d'un sol traç. La vintena d'exposicions que s'han programat han posat de relleu que l'art de Maties Palau Ferré té encara molt recorregut.