L'Espluga pujarà impostos i retallarà les despeses

L'Espluga de Francolí ja prepara les retallades i la pujada d'impostos per fer front als desajustos econòmics. Es deuen, sobretot, a l'excés de despesa per la situació de sequera i ara l'Ajuntament haurà d'incrementar la recaptació en uns 200.000 euros i limitar el nivell de despesa i inversions fins al 2025.

És el que recull el Pla de Sanejament Econòmic aprovat al ple d'aquest dijous amb els vots favorables del govern i del regidor de Nova Espluga, però el rebuig de Junts. L'alcalde no va acceptar que Junts titlli de nefasta la gestió quan, recorda, el tancament del 2018 també va implicar un pla de retallades.

El regidor de Junts va recular i va suavitzar els qualificatius, tot i insistir que la situació és negativa i acabarà repercutint en la butxaca dels ciutadans. Per això, assenyalava que els impostos s'haurien d'haver actualitzat els darrers anys. El govern defensa la política de congelar impostos fins ara i remarca que la pujada que s'aprovarà aviat amb les noves ordenances fiscals continuarà tenint en compte aspectes socials.

NOVA INCORPORACIÓ AL GOVERN

Ple Espluga Mar Gili

Encara de la carpeta econòmica, el ple va aprovar dos modificatius per destinar partides d'enguany per pagar factures pendents. Més enllà d'això, la sessió va validar el pla d'igualtat i va donar entrada a Mar Gili com a regidora en substitució de David Martí, que va dimitir el passat agost. Amb la seva presa de possessió l'equip de govern torna a ser de 6 membres i reorganitzarà el cartipàs la setmana vinent.